Doel voor seizoen 2022/2023 was vooraf wennen aan het fysiek en het niveau van MO17 Hoofdklasse. Dit pakte echter anders uit. Ondanks dat vanuit de club de aanvraag bij de KNVB voor Hoofdklasse was, heeft de KNVB de meiden ingedeeld in de eerste klasse. Op zich geen rare gedachte vanuit de KNVB als je alleen naar de data kijkt. De helft van het team heeft nog de MO15 leeftijd. Echter als naar de prestaties van afgelopen seizoen gekeken zou worden, was hoofdklasse logischer geweest.

Helaas was het niet anders, dan maar op het veld laten zien waar ze horen. Aangezien de KNVB dit seizoen 3 fases geïntroduceerd heeft, zou het mogelijk moeten zijn om vanaf fase 2 (na de herfstvakantie) alsnog in de hoofdklasse te komen.

En zo geschiedde…met 1 gelijkspel en de rest winst, promoveerden de meiden ongeslagen naar de hoofdklasse.

eindstand fase 1
eindstand fase 2

En nu voor “het echie”. De poule waar we naar uitgekeken hebben, met mooie tegenstanders zoals SpartaAV en onze eeuwige rivaal DSVP. Daarnaast ook wat verwachte clubs die we vorig jaar in de MO15 ook al tegengekomen zijn. Alleen dan nu met meiden die een jaar (of meer) ouder zijn. Vooraf dus een uitdagende poule.

En dat werd ook de waarheid. Met wedstrijden waar stevig in de duels gegaan werd. En soms ook zomaar de andere kant op hadden kunnen gaan. Maar zoals je hier links kunt zien, gebeurde er iets wat niemand verwacht had. Ook hier werd het kampioenschap behaald! Hoe dan?
Nou, met hard werken, mouwen opstropen en niet het kaas van je brood laten eten. 

Eerlijk is eerlijk, soms had de uitslag zomaar anders kunnen zijn, maar een beetje geluk dwing je ook wel af zeggen ze ook weleens. Neemt niet weg dat de meiden wederom boven zichzelf uitgestegen zijn en uiteindelijk als eerste Zoetermeerse meidenploeg ooit naar de landelijke divisie 1 mogen. Wat een mooie bekroning op een toch al fantastisch kalenderjaar 2022.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *