Na de successen in de hoofdklasse competitie en het UEFA-toernooi in Denemarken stond 19 juni het NK op de agenda. De 16 beste ploegen van Nederland hadden zich hiervoor gekwalificeerd via de Districtskampioenschappen eind 2021. 

Over het NK:

Het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) is het officiële, open Nederlandse Kampioenschap van heel Nederland voor pupillen en junioren, sinds 2004! Het is 1 van de belangrijkste hoofdprijzen in het jeugdvoetbalseizoen, richt zich zowel op de brede als top amateur jeugd en implementeert de belangrijke kernwaarden Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest in het Nederlandse Jeugdvoetbal.

(bron: voetbaltalententoernooi.nl)

Na een solide poule fase werd afgerekend met Bolsward (1-0), BSC Roosendaal (6-0) en RKDEO (1-0). De halve finale was bereikt. District finalist en eeuwige rivaal DSVP was de tegenstander maar sv DSO gaf een ware voetbalshow. Prachtig voetbal met veel druk op de bal leverde vroeg in de wedstrijd de 1-0 van Nienke op. 2 minuten later was DSVP de klap nog niet te boven toen Wendy prachtig voorzette en Katja in een zweefduik van elf meter raak kopte. In de tweede helft zette DSVP aan, maar sloeg sv DSO op de counter toe. Katja schoof hard binnen: 3-0! 

De finale om de NK-titel was tegen het Amsterdamse Kadoelen. Deze ploeg trad aan met verschillende divisie spelers en het werd een echte finale. Strijd, zenuwen en weinig voetbal. Halverwege de eerste helft was het moment daar. Katja zag de keepster 2 meter te ver uit de goal staan en plaatse de bal prachtig in het net. Het was 1-0!

Een tweede helft waar Kadoelen met 7 dames voorin ging spelen was het gevolg. 20 ingooien…alles weg werken…….het werd een titanenstrijd. Maar na lang wachten was daar het eindsignaal. sv DSO KAMPIOEN VAN NEDERLAND!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *