Na het binnenslepen van het kampioenschap in de hoofdklasse, vertrok de Mo15-1 met Pinksteren richting Haderslev in Denemarken. Na een busreis van dik 11 uur werd er op vrijdag ingecheckt en wachtte 2 lange dagen op de dames.

De poule fase werd overtuigend gestart tegen Randers Q2 uit Denemarken en Waldorfer SV uit Duitsland. 2x werd het 4-0 en met doelpunten over de zijkanten werd de Hollandse school prachtig neergezet. Na een lange dag met hoge temperaturen stond in de avond de wedstrijd tegen de thuisploeg op het programma. Bij winst was de halve finale een feit en met deze wetenschap werd er gestreden op het veld.

De wedstrijd werd niet goed geleid wat resulteerde in veel frustratie. Aan beide kanten werden dames van het veld gestuurd en de spanning liep hoog op. Met een 3-0 overwinning werd alsnog het gewenste resultaat neergezet. Zondag was de laatste wedstrijd voor het beginnen van de finales. Tijd voor coaches en speelsters om tot rust te komen.

Met de geleerde lessen van zaterdag startte de ploeg zondag tegen Lynske Broby uit Denemarken en de zon was alweer goed aanwezig. De 40 meegereisde supporters kregen waar voor hun benzine geld want de ploeg bleef kalm. Combineerde goed en na de 1-0 werd er rustig uitgespeeld. Halve Finale bereikt waar Fundacio Esportivo wachtte. Een regio selectieteam uit Barcelona, Spanje.

Het toernooi was nu echt begonnen. En de Spaanse dames kregen geen kans. Met een mee voetballende keepster en een doorschuivende as werd er steeds een man extra gevonden. Links, rechts en in elke linie. 2-0!!!

De finale werd gespeeld tegen Randers Q1 een regio selectieteam uit Denemarken. De sfeer onderling was fantastisch omdat we eerder tegen hun 2e team speelde en er al veel contact was geweest over en weer. Een sportieve maar echte finale was het resultaat. Het was lastig. De ploegen waren aan elkaar gewaagd maar met een prachtige lob van buiten de 16 werd de 1-0 voorsprong op het bord gezet. Toen was het vooral tegenhouden maar met de kin omhoog trokken de dames het over de streep. Een Europese titel was een feit. Op het podium ontstond een spontaan feest waar samen met andere internationale teams een prachtig weekend werd afgesloten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *