Het succes seizoen 2021/2022

Spelers:

Babette Buijs, Ayapra Bieslijn, Gaby Molenaar, Hayley Westzaan, Esmee van der Hoeven, Romy Buurman, Katja Piay, Nienke Nieuwenhuijsen, Emilie Slingerland, Alyssa Jansen, Wendy van der Voort, Lisa Bruin, Kate van der Kleij, Anouk Spies, Yfke Giltaij en Giulia Cellamare

Trainers / Coaches:

Donovan van der Kleij, Virgil Westzaan, Michael van Rijn en Jessica Nieuwenhuijsen

De Competitie

JO15-2e klasse

Bij de start van het seizoen waren de corona maatregelen gelukkig minder streng. Hierdoor waren we in de gelukkige omstandigheid vol de competitie in te gaan, waarbij de aanmoedigingen van familie, vrienden en kennissen weer te horen waren. YES!

We zijn het seizoen gestart in de JO15, 2e klasse competitie. Een prachtig niveau om onze skills te testen tegen de JO15-1 en JO15-2 selectieteams van de verschillende clubs in onze regio. Hier hebben we een aantal van onze beste, maar ook slechtste wedstrijden van het seizoen gespeeld. De jongens welke we tegenover ons hadden staan, bleken vaak fysiek net een maatje te groot. Technisch en tactisch waren we vaak een stuk beter. De weerstand voor de Winterstop heeft ons gedegen voorbereid op een perfecte tweede helft van het voetbalseizoen, want hier hebben we als team heel veel geleerd!

MO15 Hoofdklasse-01

Na een Winterstop te hebben gehad, waarin we onze wonden hebben kunnen likken van het pittige JO15 avontuur, gingen we van start in de MO15 Hoofdklasse. Eindelijk voetballen tegen de beste meidenteams in district West 2. Hard trainen ter voorbereiding op de wedstrijden op zaterdag en hard ontspannen wanneer dat kon, zorgde ervoor dat we als collectief een goed niveau hebben kunnen vasthouden en goed voetbal konden laten zien op de wedstrijddagen. Dit alles heeft geresulteerd in een ongelooflijk (bijna nooit eerder vertoonde) goede reeks in de koningsklasse met 13 andere teams. We wonnen 13 van de 13 wedstrijden, scoorden 55 keer en kregen maar 12 doelpunten tegen. Uiteindelijk behaalden we 39 punten en werden we onbedreigd met een voorsprong van 12 punten op de nummer 2 (SJC) kampioen. Zie staatje hieronder:

De Toernooien:

Dit seizoen hebben we ook nog 7 toernooien gespeeld, te weten:

  • Het Internationaal Jumbo Ladies Kick-Off Toernooi (winst)
  • DSVP toernooi (winst)
  • Marvilde Cup (winst)
  • VTT Districts kampioenschap West II (winst)
  • Nieuw Buinen Cup (winst)
  • Haderslev Cup – Internationaal Officieel UEFA toernooi Denemarken (winst)
  • Gerben Janssen (thuis)toernooi (2e plaats)
  • VTT Nederlands kampioenschap (winst)

Als Team hebben we al deze leuke toernooien met veel plezier gespeeld, toch springen er een paar echt uit.

Het Gerben Janssen Toernooi

Dit was de eerste editie van het Gerben Janssen toernooi. Deze stond al eerder op de planning maar heeft door Corona-maatregelen niet eerder plaats kunnen vinden.

Dit toernooi is voor ons team van alle toernooien het meest belangrijk. Niet om de sportieve prestaties, maar omdat Gerben diep in onze harten zit. Het diepst natuurlijk bij zijn dochter Alyssa, wie de sterren van de hemel speelde op dit toernooi. Alsof Gerben op haar schouder zat en haar als vanouds coachte….

Gerben is door de gevolgen van Kanker op 12 januari 2020 veel te vroeg overleden.

Hij is voor de meiden los, het team, de damesafdeling en voor DSO in zijn geheel erg belangrijk geweest (en nog steeds). Omdat we trots zijn op Gerben en alles wat hij bereikt heeft, wordt dit toernooi op jaarlijkse basis, ter ere en ter nagedachtenis aan hem georganiseerd.

Gerben Janssen

De Haderslev Cup

Het toernooi waar we al jaren naar uitkijken, werd een feit. Nu uren voorbereiding door de Coaches / Trainers om sponsoren te regelen, geld rond te krijgen, offertes uit te vragen, planningen, opstellingen etc. etc. etc. kon er nu eindelijk worden afgereisd  naar Denemarken. Wat was dat gaaf! Alle meiden op vrijdagochtend in de (luxe) bus. Zingen, spelletjes doen, mooie gesprekken hebben, grappen maken en elkaar even wat rust gunnen, “that is how we rolled”

Aangekomen in Haderslev werd het onderkomen ingericht en sliep het complete team, twee nachten in een schoolklas.

Natuurlijk niet ideaal voor de nachtrust, maar wel ideaal voor een heleboel gezelligheid.

Het niveau in Haderslev was hoog. Zeker als het ging om de twee regio selectieteams van de Deense Club “Randers FC” en de uit Barcelona komende “Fundacio Esportivo”. De wedstrijden waren van een hoog niveau, waarbij we als team soms echt “gallery play” hebben kunnen laten zien.

Na het binnenslepen van het kampioenschap in de hoofdklasse, vertrok de Mo15-1 met Pinksteren richting Haderslev in Denemarken. Na een busreis van dik 11 uur werd er op vrijdag ingecheckt en wachtte 2 lange dagen op de dames.

De poule fase werd overtuigend gestart tegen Randers Q-2 uit Denemarken en Waldorfer SV uit Duitsland. 2x werd het 4-0 en met doelpunten over de zijkanten werd de Hollandse school prachtig neergezet. Na een lange dag met hoge temperaturen stond in de avond de wedstrijd tegen de thuisploeg op het programma. Bij winst was de halve finale een feit en met deze wetenschap werd er gestreden op het veld.

De wedstrijd werd niet goed geleid wat resulteerde in veel frustratie. Aan beide kanten werden dames van het veld gestuurd en de spanning liep hoog op. Met een 3-0 overwinning werd alsnog het gewenste resultaat neergezet. Zondag was de laatste wedstrijd voor het beginnen van de finales. Tijd voor coaches en speelsters om tot rust te komen.

Met de geleerde lessen van Zaterdag startte de ploeg Zondag tegen Lynske Broby uit Denemarken en de zon was alweer goed aanwezig. De 40 meegereisde supporters kregen waar voor hun benzine geld want de ploeg bleef kalm. Combineerde goed en na de 1-0 werd er rustig uitgespeeld. Halve Finale bereikt waar Fundacio Esportivo wachtte. Een regio selectieteam uit Barcelona, Spanje.

Het toernooi was nu echt begonnen. En de Spaanse dames kregen geen kans. Met een meevoetballende keepster en een doorschuivende as werd er steeds een man extra gevonden. Links, rechts en in elke linie. 2-0!!!

De finale werd gespeeld tegen Randers Q1 een regio selectieteam uit Denemarken. De sfeer onderling was fantastisch omdat we eerder tegen hun 2e team speelde en er al veel contact was geweest over en weer. Een sportieve maar echte finale was het resultaat. Het was lastig. De ploegen waren aan elkaar gewaagd maar met een prachtige lob van buiten de 16 werd de 1-0 voorsprong op het bord gezet. Toen was het vooral tegenhouden maar met de kin omhoog trokken de dames het over de streep. Een Europese titel was een feit. Op het podium ontstond een spontaan feest waar samen met andere internationale teams een prachtig weekend werd afgesloten.

Het VTT Nederlands Kampioenschap

Na de successen in de hoofdklasse competitie en het UEFA-toernooi in Denemarken stond 18 juni het NK op de agenda. De 16 beste ploegen van Nederland hadden zich hiervoor gekwalificeerd via de Districtskampioenschappen eind 2021. 

Over het NK:

Het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) is het officiële, open Nederlandse Kampioenschap van heel Nederland voor pupillen en junioren, sinds 2004! Het is 1 van de belangrijkste hoofdprijzen in het jeugdvoetbalseizoen, richt zich zowel op de brede als top amateur jeugd en implementeert de belangrijke kernwaarden Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest in het Nederlandse Jeugdvoetbal.

(bron: voetbaltalententoernooi.nl)

Na een solide poule fase werd afgerekend met Bolsward (1-0), BSC Roosendaal (6-0) en RKDEO (1-0). De halve finale was bereikt. District finalist en eeuwige rivaal DSVP was de tegenstander maar sv DSO gaf een ware voetbalshow. Prachtig voetbal met veel druk op de bal leverde vroeg in de wedstrijd de 1-0 van Nienke op. 2 minuten later was DSVP de klap nog niet te boven toen Wendy prachtig voorzette en Katja in een zweefduik van elf meter raak kopte. In de tweede helft zette DSVP aan, maar sloeg sv DSO op de counter toe. Katja schoof hard binnen: 3-0! 

De finale om de NK-titel was tegen het Amsterdamse Kadoelen. Deze ploeg trad aan met verschillende divisie spelers en het werd een echte finale. Strijd, zenuwen en weinig voetbal. Halverwege de eerste helft was het moment daar. Katja zag de keepster 2 meter te ver uit de goal staan en plaatse de bal prachtig in het net. Het was 1-0!

Een tweede helft waar Kadoelen met 7 dames voorin ging spelen was het gevolg. 20 ingooien…alles weg werken…….het werd een titanenstrijd. Maar na lang wachten was daar het eindsignaal. sv DSO KAMPIOEN VAN NEDERLAND!!!!

De Selectie

Na dit seizoen, waarin we alles hebben gewonnen wat we wilden winnen, zullen er verschuivingen in de selectie plaatsvinden.

Meiden binnen de regio hebben de prestaties van DSO kunnen volgen, waardoor het Team een grote aantrekkingskracht heeft voor opkomend talent. Hierdoor zijn er met de selectiedagen drie nieuw spelers toegevoegd aan de selectie. Dit zijn:

Suus de Bie, spelend in de JO14 van Soccerboys, Romy Werder, spelend voor DWO JO14 en ADO Futures en Elisa Dubbelaar, spelend voor Voorschoten 97 MO17

De vertrekkende spelers zijn:

Emilie, Romy, Esmee en Katja.

Emilie heeft besloten te stoppen met voetbal. Romy zal zich verder gaan ontwikkelen bij DWO. Esmee en Katja maken nu de stap richting landelijk (Esmee bij DSVP) en BVO (Katja bij ADO O16) voetbal. Zij volgen hun droom. Een droom waarbij sv DSO mede aan de basis staat. 

Wij willen een ieder hartelijk danken voor dit prachtige seizoen! Tot in het nieuwe seizoen.

Een sportieve groet van, 

de afzwaaiende DSO MO15-1 /  startende DSO MO17-1